Reviews geschreven door Skip (68665)

OpinieLand - Extreem lage beloningen

6

Review:
Ik kwam een willekeurige vacature van OpinieLand tegen waarin stond tussen €2000 en €8000 per maand verdienen (wat me al sterk leek). Dus ik dacht ik ga voor de grap is even onderzoeken hoeveel hiervan waar is. Account aangemaakt en wat vragenlijsten ingevuld. Per enquête geeft OpinieLand zelf een geschatte tijd hoelang je ermee bezig bent en hoeveel punten je hiervoor krijgt. Na een paar testen heb ik even berekend wat iemand gemiddeld verdiend (door de cijfers van OpinieLand zelf te gebruiken). Gemiddeld verdien je zo een €0,017 cent per minuut (dus net geen 2 cent), wat een uurloon van €1,02 zou betekenen. Dit zou betekenen dat je voor een FULLTIME werkweek €40,80 zou krijgen en per maand minder dan €200 verdiend (voor FULLTIME!). Het is triest en grappig tegelijkertijd hoe tragisch laag deze verdiensten liggen, dus verspil je tijd hier niet aan...

Sterke punten:
Goede reclame (maar wel onwaar uiteraard)

Zwakke punten:
Leugens en extreem lage beloningen.

Skip beveelt OpinieLand NIET aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres

Datum: 1 maart 2019

Geschreven door: Skip

Reactie op: Extreem lage beloningen

Hoi Dirk, dat snap ik maar ik heb het hier idd over de uurtarieven gebaseerd op de cijfers die OpinieLand zelf hanteert. Daarbij hebben we het over een gemiddeld minimale "salaris" indicatie die met meer dan een factor van 100% eronder zit; en met de maximale gemiddelde "salaris" indicatie met meer dan een factor van 1000% eronder zit. Dit is extreme misinformatie en fraude! Ik wou hier alleen even een duidelijke melding van maken voor de mensen die hier afhankelijk van zijn. Zelf heb ik gewoon een baan.

Datum: 1 maart 2019

Geschreven door: Skip Paesschen

Reactie op: Extreem lage beloningen

Jezus zeg, sorry maar begrijp je het nou echt niet? XD

Op “Indeed” stond een vacature van OpinieLand. In de VACATURE stond dat je door het invullen van enquêtes tussen de €2000 en €8000 per maand kunt verdienen. Ik zal je even uitleggen wat een VACATURE is, misschien begrijp je het dan.

Een vacature is een beschikbare arbeidsplaats. De zichtbare vorm is een advertentieoproep waarin gezocht wordt naar personeel.

OpinieLand zoekt in dit geval “personeel” voor het invullen van enquêtes, dit doen zij via een VACATURE... Ik vind het overigens wel een beetje raar dat jij je hierin drukt maakt om de foutieve semantiek (van jezelf notabene) ipv de fraude die hier word gepleegd.

Datum: 1 maart 2019

Geschreven door: Skip Paesschen

Reactie op: Extreem lage beloningen

Hoi Dirk, joh.... dat is nogal logisch ja. Maar zoals ik schrijf kom ik toch een "vacature" tegen van Opinieland. Ik schrijf letterlijk "Per enquête geeft OpinieLand zelf een geschatte tijd hoelang je ermee bezig bent en hoeveel punten je hiervoor krijgt."

Ik weet niet hoe jij bedrijven benadert maar de meeste mensen doen dit via "vacatures".... XD