Toluna is een online gemeenschap, die het belangrijk vindt om de meningen van mensen uit de Nederlandse maatschappij te horen. Gebruikers kunnen via deze site aanbieders van producten en diensten laten weten wat hun mening is over een bepaalde product en of dienst. Dit kan men onder andere doen door deel te nemen aan online enqu�tes. Dit kan men ook doen met behulp van polls en meningen, die men direct op de website van Toluna kan cre�ren. Gebruikers kunnen andere laten weten hoe zij over een product en of dienst denken en erachter komen of anderen het eens zijn met hem of haar. Gebruikers kunnen gratis gebruik maken van alle diensten van Toluna en ook nog eens punten verdienen. Leden van Toluna krijgen een beloning voor de tijd die ze nemen om deel te nemen aan online enqu�tes. Zo een beloning in de vorm van punten kan men inwisselen voor heel wat leuke dingen, het kopen van loten, waardebonnen voor een groot aantal winkels en in bepaalde gevallen zelfs voor geld. Door zich aan te melden en profielonderzoeken in te vullen, kan men ook al heel snel punten verdienen. Na heel wat punten gespaard te hebben, kan men zelf bepalen waarvoor men de punten gaat gebruiken. Daarnaast hebben gebruikers ook toegang tot Gifties. Door een klein deel van de punten in te wisselen, kunnen gebruikers meedoen aan dit virtueel krasspel en heel wat leuke prijsjes winnen. Elke Giftie stelt een geschenk voor dat men kan winnen als men willekeurig geselecteerd wordt. Het enige wat men moet doen is klikken om te weten te komen of men in de prijzen is gevallen. Het fijne van dit spel, is dat men ook kan spelen met vrienden en volgers. Deze kunnen natuurlijk ook de gelukkige winnaar worden van dit spel. Alle winnaars worden willekeurig gekozen gedurende een willekeurige trekking. Echter is er geen garantie, dat het verzilveren van een Giftie zal leiden tot het winnen van een echte prijs.

Inschrijven

Geinteresseerden die lid wensen te worden van Toluna, moeten op de homepage van de site alleen klikken op "registreren". Hierna moet men enkele persoonlijke gegevens invullen om het account aan te laten maken. Bij de registratie moet men ook wat gedetailleerde informatie invullen in het belang van de enquêtes. Nadat men zich heeft aangemeld, wordt er een e- mail gestuurd naar het opgegeven e- mail adres om de aanmelding te bevestigen. Hierna kan men op Toluna aan de slag met het deelnemen aan enquêtes.


Kosten

Geinteresseerden kunnen zich geheel gratis registreren bij Toluna. Gebruikers kunnen op deze site zelf punten verdienen. Deze punten kunnen vervolgens ingewisseld worden voor bonnen en geld. De punten kunnen verdient worden door onder andere deel te nemen aan enquêtes, profielonderzoeken en gesponsorde enquêtes.


Vrienden uitnodigen

Leden van Toluna hebben ook de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen en op die manier punten te verdienen. Dit kan men doen door vanuit het profiel icoon van de gebruiker te klikken op "account". Vervolgens kan men klikken op "instellingen voor delen". Het formulier dat tevoorschijn komt kan men gebruiken om vrienden direct uit te nodigen om zich aan te melden op deze site. Voor elke aanmelding van een vriend of vriendin, welke uitgenodigd is geworden door de gebruiker, krijgt de gebruiker 500 punten op zijn of haar account.


E- mails van Toluna beheren

Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf aan te geven welke e- mails ze van Toluna wensen te ontvangen. Dit kan men doen door vanuit de profielpagina bovenaan de pagina te gaan naar "account". Vervolgens kan men dan klikken op "instellingen, welke te vinden is aan de linkerkant van de pagina. Hier kan men dan precies aangeven welke e- mails en of notificaties men wenst te ontvangen. Dat geldt ook voor e- mails waar gebruikers uitgenodigd worden om deel te nemen aan een bepaalde enquête. Na de verschillende vakjes aangevinkt te hebben kan men klikken op "opslaan". Deze instellingen kunnen op elk moment gewijzigd worden.


Toluna punten

Gebruikers kunnen Toluna punten verdienen door onder andere deel te nemen aan enquêtes. uitnodigen van vrienden en het invullen van profielonderzoeken. Deze punten kunnen gezien worden als een virtueel betaalmiddel en kunnen uitgereikt worden aan Toluna- leden. Geinteresseerden die zich aanmelden op Toluna krijgen al direct 500 punten als welkomstcadeau. Indien men reeds 1000 punten of meer gespaard heeft, kunnen de punten ingeruild worden voor beloningen zoals waardebonnen van diverse leuke winkels. Gebruikers kunnen er ook voor zorgen om zich te laten belonen met meerdere loten voor de maandelijkse loterij van Toluna. Dit kan al voor 500 punten per lot.


Artikelen over Toluna

Voor- en nadelen van NuCash

Er zijn een aantal online spaarprogramma’s te vinden op het internet. Deze programma’s behoren tot een van de manieren om realistisch online geld te verdienen. Een van deze programma’s is NuCash. Dit programma is niet zo lang op de markt, maar heeft [...]

Enquêtes van Toluna kunnen ook mooie beloningen opleveren

Veel personen willen van huis uit werken of een extraatje online verdienen, maar weten in de meeste gevallen niet altijd wat de mogelijkheden zijn. Vaak genoeg komt men zogenaamde sites tegen, die thuiswerk bieden, maar wanneer het erop aankomt moeten de mensen ook ze [...]

Geld verdienen bij EuroClix

Thuiswerk is ontzettend populair. Iedereen staat wel te springen om op een eenvoudige en relaxte manier vanuit huis geld te verdienen. Echter is het vinden van zulke functies moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Om jou op weg te helpen, vertellen wij jou in dit artikel over het bedri [...]

Thuiswerk tips

Thuiswerk is razend populair. Wie wil nou niet vanuit huis geld verdienen op een relaxte en simpele manier. Helaas is het vinden van thuiswerk lastiger dan je denkt. Om jou op weg te helpen, geven wij in dit artikel handige tips om sneller aan thuiswerk te komen. Daarnaast geven wij tips om thuis [...]

Toluna Reviews

 • Veel enquêtes ingevuld.
  Beloningen die je nog niet hebt verzilverd worden zonder enig overleg gehalveerd!
  Voucher aangevraagd voor korting bij Zalando heb ik nooit gekregen!
  Al je energie en tijd voor niets!
  Meerdere mails gestuurd, ik krijg geen reacties!
  Hoop dat kassa hier weer eens aandacht aan gaat besteden.
  Begin er niet aan!

  Zwakke punten
  Verdiende beloningen worden zonder overleg gehalveerd.
  Bestelde verdiende beloningen ontvang ik niet.

  Door Karina op 2 september 2019 Reageer
 • Begin er niet aan. Zonde van je tijd. Ze laten je enquetes invullen en krijgt er geen beloning (lees punten) voor terug. Kort gezegd zij wel de informatie en geld ontvangen van de oodrachtgevers, maar jij niks.

  Zwakke punten
  Belonen je niet na invullen enquetes en geven niet thuis bij navraag.

  Door Irma Dhondai-Angevaare op 17 juli 2019 Reageer
 • Toluna belazert je. Je verdient punten. Als je ze na 16 maanden niet gebruikt heb neemt Toluna ze weer terug. Je kan meedoen met een beperkt aantal enquêtes om punten te verdienen. Zodoende kan je nooit in aanmerking komen voor de grote beloningen. Ja, wel voor slippers die ze je nooit of na maanden toe sturen.

  Sterke punten
  Ze blijven mail sturen

  Zwakke punten
  Communicatie is zeer slecht.
  Op elke klacht bijvoorbeeld krijg je een standaard reactie van Team Toluna.
  Ze pikken je beloningen af.
  Afspraken komen ze niet na.
  Ze minachten hun deelnemers

  Door IJsbrand op 14 april 2019 Reageer
 • Ik gebruik Toluna nu al bijna een jaar en ik heb in die tijd 4x 10€ itunes gehad en 2x bol.com 15€.
  Het duurt inderdaad lang maar als je spaart op meerdere sites dan loont wachten altijd.

  Ik heb van de week 100€ gewonnen in de loterij en daar zit ik nu op te wachten.

  Ik snap best dat sommige negatief zijn maar ze scammen niet. Dat weet ik zeker.

  Sterke punten
  Veel enquettes , actieve site

  Zwakke punten
  Traag met bestellingen van bonnen.
  Onduidelijk ook over uitbetalingen loterij.

  Door Roger Carcas op 12 februari 2018 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb 5 oktober een bon aangevraagd voor mijn 60.000 punten, maar nog steeds niets ontvangen.
  Dit kan tot 8 weken duren, maar wat ik niet begrijp is waarom andere enquette aanbieders het een paar dagen later of zelfs dezelfde dag nog uitbetalen.
  Wat me ook opvalt bij Toluna is dat sinds ik de bon heb opgevraagd ik veel en veel minder enquettes ontvang.

  De eerstvolgende keer dat je een enquette ontvangt zou je moeten melden kan 2 tot 8 weken duren voor ik de enquette invul.Zodra ze me betaald hebben ben ik er weg en hun adres is voor mij een klein halfuurtje reizen.

  Sterke punten
  helemaal niets

  Zwakke punten
  bijna alles, de polls zijn wel leuk, maar ook veel nietszeggend.

  Door Henk-J op 25 oktober 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Via een vriendin die regelmatig bonnen bij Toluna verdient op hun website gekomen en geregistreerd. Ook toen even Toluna gegoogled en vervolgens hier terecht gekomen en ook de negatieve reacties gelezen.

  Moet eerlijk zeggen dat sommige klachten wel een beetje vaag zijn, iemand zei dat punten niet worden bijgeschreven terwijl ze bij mij direct na het eindigen van een enquete worden bij geschreven en een ander zei dat Toluna je wachtwoord zou hacken en dat is wel een hele rare claim want dan heb ik nog nooit bij geen enkele site meegemaakt.

  Tot nu toe gewoon goede ervaringen bij Toluna mocht dat veranderen kom ik dat ook melden ;)

  Sterke punten
  Duidelijke site
  Punten worden direct bijgeschreven
  Leuke bonussen
  100 euro lotto

  Zwakke punten
  Je moet er wel redelijk wat tijd aan besteden maar goed ik zit momenteel verplicht thuis dus genoeg tijd. Muziekje aan en gaan

  Door Kees op 17 oktober 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • ik krijg nu al voor de 3de keer deze melding...

  This is the mail system at host wilas2zmb1.online.greenfieldnet.com.

  I'm sorry to have to inform you that your message could not
  be delivered to one or more recipients. It's attached below.

  For further assistance, please send mail to postmaster.

  If you do so, please include this problem report. You can
  delete your own text from the attached returned message.

  The mail system

  met vr gr Tyrrell Zwolle...

  Door Tyrrell Zwol op 13 oktober 2017 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Helaas ben ik er ingetrapt. Ik heb me in oktober 2016 ingeschreven bij Toluna. In 4 maanden tijd voor 50 Euro aan MediaMarkt cadeaukaarten "verdiend". Echter ik heb tot dusver geen enkele kaart ontvangen. Ze zeggen dat het 2 tot 8 weken kan duren voordat de beloning wordt verwerkt. In de praktijk betekent dit dat na 3 à 4 maanden de status van je bestelling wijzigt in "verwerkt". In maart waren mijn eerste twee cadeaukaarten à 10 Euro "verwerkt", maar zoals gezegd: nooit ontvangen. Ik heb dit gemeld bij Toluna, maar daar zeggen ze dat de kaarten zijn verstuurd en inmiddels ook gebruikt bij MediaMarkt. Ze gaan er zonder meer van uit dat ik ze zelf heb gebruikt. Kaart nr. 3, 4 en 5 staan sinds begin mei ook op "verwerkt" na resp. 4 en 3 maanden. Ook deze niet ontvangen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar

  Door B. Geerts op 23 mei 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Mensen pas op voor toluna! Ze hacken regelmatig je wachtwoord en vervolgens beletten ze je een nieuw wachtwoord aan te vragen. Contact opnemen is ook onmogelijk, echte oplichters zijn het

  Sterke punten
  Hebben ze niet

  Zwakke punten
  Enorm veel

  Door Vicky op 5 november 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Tegenwoordig spaar je veel sneller en meer punten. Ook een voordeel is dat je nu
  sneller een cadeaubon aan kunt vragen. Bij 20.000 punten een bon voor €5,- ipv pas bij 60.000 €15,- (Bol).

  Kijk voor de verwerking van je aanvraag bij je beloningen. Daar komt ook de code van de waardebon te staan voor bijv. Bol. Bij mij hebben de laatste aanvragen/uitbetalingen 8 weken geduurd. Zou mijns inziens sneller kunnen als je naar andere sites kijkt, maar ik heb tot nu toe altijd betaald gekregen.

  In de afgelopen 10 dagen heb ik alweer 12.500 punten verdiend. Wel regelmatig kijken op de site, niet alleen de mail afwachten! Klik ook eens op Enquetes > gesponsorde content. Daar staan vaak vragen waar je per vraag 15 punten krijgt.

  Als je contact met Toluna wilt:
  Onderaan de pagina staat een contactknop. Na nog een klikje krijg je een formulier. Bovenin kun je de taal naar Nederlands veranderen. Maak een keuze.
  Ik heb tot nu toe altijd snel een antwoord gehad. Ook gewoon alsnog de punten gekregen als die niet in mijn overzicht stonden.

  Sterke punten
  Supersnel sparen, ik spaar ongeveer 20.000 punten, oftewel €5,- aan Bol.com-waardebonnen, in 2 weken.

  Zwakke punten
  Momenteel eigenlijk geen meer. De site is de laatste tijd een stuk verbeterd.

  Door Anemoon op 14 april 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • ik zit echt al meer als 2 maanden te wachten op mijn bestelde bon, vraag mij af of het nog wel zin heeft dat ik blijf invullen bij Toluna, mijn twijfels over de eerlijkheid van deze site nemen steeds meer toe, en je kan met geen mogelijkheid contact krijgen om gewoon even je vraag te stellen, heel vreemd vind ik het.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  uitbetaling duurt veel te lang of misschien ontvang ik de bon wel nooit, ik vul bij verschillende organisatie,s in, en de uitbetalingen verlopen altijd keurig, dit kan ik van Toluna niet zeggen helaas !!!

  Door Monique op 9 april 2014 Reageer (7 reacties)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Toluna

Schrijf je eigen review over Toluna