OpinieLand is een wereldwijde community, die deelneemt aan online marktonderzoek. Door zich aan te sluiten bij Opinieland, wordt men in feite een deel van de internationale gemeenschap, die deelneemt aan online marktonderzoek. Overal in de wereld zijn er dergelijke organisaties, die mensen uitnodigen om deel te nemen aan soortgelijke online marktonderzoeken. Op basis hiervan kan ook een vergelijking gemaakt worden tussen de verschillende landen. De organisaties voor online marktonderzoeken zijn eigendom van Survey Sampling International, LLC. Door jarenlange ervaring heeft men met behulp van de personen, die de online vragenlijsten invullen, inzicht gekregen in hoe mensen hun mening delen in betaalde online enqu�tes om op die manier producten en diensten te verbeteren. Er wordt samengewerkt met marktonderzoeksbureaus om online onderzoek te doen voor kleine en grote merken over de gehele wereld. Daarnaast is er ook een samenwerking met fabrikanten van producten, die dagelijks gebruikt worden door consumenten. Dat geldt ook voor organisaties, die dagelijks hun diensten bieden aan de samenleving. Door zich aan te melden op de website van OpinieLand en door het delen van een mening over een bepaalde product of dienst, helpen leden producten en diensten van organisaties en bedrijven verbeteren. Deze organisaties en bedrijven passen hun producten en diensten meestal aan de behoefte van de consument. Daarnaast verdienen leden ook geld met het invullen van de online vragenlijsten. Men kan namelijk geld en punten verdienen voor het invullen van de online vragenlijsten. Verder doet men ook nog mee aan de driemaandelijkse prijstrekkingen van Opinieland waarbij men 2000 euro kan winnen. Leden hebben ook de mogelijkheid om gratis een donatie te doen aan geselecteerde goede doelen. Geinteresseerden kunnen heel simpel lid worden van OpinieLand. Om lid te worden, moet men zijn of haar gegevens invullen op de startpagina van deze site. Vervolgens wordt er een uitnodiging per e- mail gestuurd naar het opgegeven e- mail adres met een link naar het inschrijfformulier. Hiermee kan men de aanmelding bevestigen. Alleen personen, die woonachtig zijn in Nederland, kunnen lid worden van OpinieLand en ook daadwerkelijk vragenlijsten invullen.

Inschrijven

Geinteresseerden kunnen zich heel simpel inschrijven op de website van OpinieLand. Op de homepage kan men zich eenvoudig aanmelden met een Facebook account of men kan het registratie formulier invullen. Op het registratieformulier moet men onder andere aangeven of men man of vrouw is, voornaam, achternaam en het e- mail adres. Na de aanmelding wordt er een link gestuurd naar het opgegeven e- mail adres om de inschrijving te bevestigen c.q. het account te activeren. Hierna kan men aan de slag door een mening te geven in de online vragenlijsten. Middels deze online enquêtes kan men betaald invloed uitoefenen op bepaalde producten en diensten welke dagelijks gebruikt worden. Ieder kwartaal maakt men dan kans op €2.000, spaar punten die inwisselbaar zijn voor geld en cadeaubonnen. Daarnaast kan men ook nog gratis een goed doel ondersteunen.


Beloning

Iedere maand maken leden van deze site kans op het winnen van een geldprijs van €2.000. Voor elke onderzoek waar men aan mee doet, verdient men een lot. Daarnaast ontvangt men punten voor het volledig invullen van enquêtes. Deze punten kan men sparen en inwisselen voor geld via paypal of voor cadeaubonnen van merken als iTunes, bol.com, Zalando, VVV en nog vele andere. Gebruikers kunnen vanaf 1000 punten gebruik maken van de inwissel mogelijkheid. Daarnaast kunnen leden ook gratis een goed doel ondersteunen.


Welke vragen?

Veel leden vragen zich niet alleen af welke vragen zij kunnen verwachten, maar ook van waar de vragen afkomstig zijn. Het zijn meestal de bedrijven, overheden, openbare instellingen en soortgelijke organisaties, die geïnteresseerd zijn in de meningen en gedragingen van de mensen, die ook daadwerkelijk gebruik maken van hun diensten en producten. Op die manier kunnen zij hun producten en diensten verbeteren en afstemmen op de behoefte van de gebruikers.


Frequentie opsturen vragenlijsten

Leden kunnen regelmatig vragenlijsten via e- mail verwachten. Echter kan niet precies worden aangegeven wie of wanneer leden een uitnodiging van OpinieLand kunnen verwachten om een vragenlijst in te vullen. De vragenlijsten zijn aangepast en gebaseerd op de onderzoeksdoelen van elke individuele klant. Afhankelijk van het profiel van de leden, kan men vaker of juist minder vaak gevraagd worden om vragenlijsten in te vullen. Aan leden wordt daarom gevraagd om hun profiel zo up to date als mogelijk te houden.


Artikelen over OpinieLand

Voor- en nadelen van NuCash

Er zijn een aantal online spaarprogramma’s te vinden op het internet. Deze programma’s behoren tot een van de manieren om realistisch online geld te verdienen. Een van deze programma’s is NuCash. Dit programma is niet zo lang op de markt, maar heeft [...]

Enquêtes van Toluna kunnen ook mooie beloningen opleveren

Veel personen willen van huis uit werken of een extraatje online verdienen, maar weten in de meeste gevallen niet altijd wat de mogelijkheden zijn. Vaak genoeg komt men zogenaamde sites tegen, die thuiswerk bieden, maar wanneer het erop aankomt moeten de mensen ook ze [...]

Geld verdienen bij EuroClix

Thuiswerk is ontzettend populair. Iedereen staat wel te springen om op een eenvoudige en relaxte manier vanuit huis geld te verdienen. Echter is het vinden van zulke functies moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Om jou op weg te helpen, vertellen wij jou in dit artikel over het bedri [...]

Thuiswerk tips

Thuiswerk is razend populair. Wie wil nou niet vanuit huis geld verdienen op een relaxte en simpele manier. Helaas is het vinden van thuiswerk lastiger dan je denkt. Om jou op weg te helpen, geven wij in dit artikel handige tips om sneller aan thuiswerk te komen. Daarnaast geven wij tips om thuis [...]

Reviews over OpinieLand

  • Vaak heb je driekwart ingevuld, krijg je ineens de melding dat de vragenlijst niet voor jou is. Nu ik genoeg punten heb voor een bol.com bon lukt dat gewoon niet die te bestellen, geen enkele bon trouwens. Vragen aan opinieland heeft geen zin, ze antwoorden gewoon niet.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Lijkt er op dat je getild wordt.

    Door Henk de Koot op 22 juni 2019 Reageer (2 reacties)
  • Allereerst mensen....TRAP ER NIET IN!!!!

    Een hele grote scam...als je je punten wil laten uitbetalen ben je ineens verbannen en heel gek, contact met klanten service is ineens onmogelijk!!

    Wat een klote bedrijf..ik ga hier aangifte van doen.
    Ik realiseer me nu dat ik niet de enige ben geweest.

    Alstublieft mensen gebruik Opineland ..NOOIT..doe aangifte.

    Vriendelijke groet,

    yip

    Sterke punten
    Ze weten je op een ervaren manier te paaien voor deze nep site.

    Sterke punten=0,0

    Zwakke punten
    Een groot nep bedrijf/site.

    Naar je centen(opgebouwde punten) kun je fluiten

    Doe hier niet aan mee mensen!!

    Door Y Simons op 14 juni 2019 Reageer
  • First at all they advertise that you can make thousands at home, after they start to tell you, that you can not qualify for certain surveys, at the end when you try to collect, they tell you are are not qualify, this clearly an scam, and they mess with the wrong person, I will report this fraud everywhere!
    Run away from OpinieLand, do no waste your time on that site!

    Sterke punten
    zero

    Zwakke punten
    all

    Door Mary Sims op 14 juni 2019 Reageer
  • Mijn ervaring met opinieland is erg goed en vanwege alle negatieve reviews wil ik graag mijn ervaring delen en die is erg positief.
    Lees dat de accounts van mensen geblokkeerd worden zelf heb ik die ervaring gelukkig niet gehad, ben netjes via Paypal uitbetaald en binnen 2 dagen stond het op mijn Paypal account.

    Sterke punten
    Snel uitbetaald en leuke enquêtes

    Zwakke punten
    Geen

    Door Valerie su op 8 juni 2019 Reageer (3 reacties)
  • Opinie land gooit je de hele tijd plat met vragenlijsten. Vaak ben je op de helft van een vragenlijst en wordt er dan besloten dat de vragenlijst toch niks voor jou is. Je besteedt dus heel vaak tijd zonder dat je punten krijgt. Ook zijn vragenlijsten alweer weg voordat je de mail leest. Je moet heel veel doen voor een kleine beloning.

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    Vragenlijsten vaak weg en meestal moet je halverwege stoppen zonder punten te krijgen.

    Door Amy op 31 mei 2019 Reageer
  • I just finished 1000 points and wanted to redeem it via Pay-pal but suddenly my account was disabled. This site is fake and should be legally sued. I wasted a lot of my time and finally when wanted to get my right they are disabling my account????

    Sterke punten
    Nothing

    Zwakke punten
    They are wasting your time and they do not pay you at the end

    Door Vian op 24 mei 2019 Reageer (1 reactie)
  • Ik heb het afgelopen half jaar enquêtes van ze ingevuld, en nu ik voldoende punten heb voor een uitbetaling en een bol.com bon aanvraag is spontaan mijn account beëindigd omdat ik zogenaamd de algemene voorwaarden geschonden zou hebben. In die algemene voorwaarden staat namelijk dat ze het recht hebben om op elk gewenst moment je account te beëindigen, met of zonder reden. Begin hier niet aan, er zijn voldoende bureaus die wel hun verplichtingen nakomen.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    Betalen nooit uit

    Door Martin op 23 mei 2019 Reageer
  • Terwijl ik mijn punten in aan het wisselen was met paypal werd ik ineens geblokkkeerd. Dus je punten krijg je niet uitbetaald!
    De reden die ze vervolgens geven is onzin!

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    alles

    Door Priscilla op 20 mei 2019 Reageer
  • Lange tijd gebruik van gemaakt en het leek een fijne site. Nu ineens account geblokkeerd en verwijderd zonder enige reden. Er wordt geen antwoord gegeven waarom dit zo is. Nu 25 euro aan tegoedbonnen kwijt en ik zal ze niet krijgen

    Sterke punten
    VOORHEEN Snelle en Relevante antwoorden en goede klantenservice

    Zwakke punten
    Geen reacties van klantenservice
    Account opheffing zonder waarschuwing of reden en geen mogelijkheid tot herstel

    Door Denise op 18 mei 2019 Reageer
  • Veel tijd gestoken in het maken van enquêtes, en vervolgens wordt je account geblokkeerd. Met de reden dat je je niet aan de regels hebt gehouden, maar de precieze reden kunnen ze me niet geven. Kort om, NIET AAN BEGINNEN!

    Sterke punten
    Niks

    Zwakke punten
    Oplichters

    Door Marjolein op 10 mei 2019 Reageer
  • Na zorgvuldig meer dan 100 enquetes ingevuld te hebben kon ik uitbetaling aanvragen.
    Dit gedaan, meteen account geblokkeerd wegens schending voorwaarden. Allereerst duurt het een eeuwigheid voordat men reageert op mijn vraag, tenslotte dit antwoord:

    "Tijdens het checken van onze account's is ons opgevallen dat de correctheid en nauwkeurigheid van uw account niet overeenkwam met onze normen en waarden. Hierdoor heeft het systeem uw account automatisch geblokkeerd.

    Als lid van OpinionWorld Nederland mag u namelijk maar één account hebben, alleen vanuit Nederland enquêtes maken en moeten de antwoorden op onze enquêtes accuraat zijn. Ook is het belangrijk dat u de tijd neemt voor onze enquêtes en dat deze bedachtzaam, en naar waarheid worden ingevuld. Wanneer wij onze bedenkingen hebben bij het overtreden van de regels, zijn wij genoodzaakt stappen te ondernemen en helaas account's te blokkeren.

    Wij vatten deze blokkering niet lichtjes op en er kan alleen een blokkering plaatsvinden wanneer uw account grondig is nagelopen.
    Bedankt voor uw begrip."

    Grote onzin!

    Sterke punten
    veel enquetes

    Zwakke punten
    Geen uitbetaling, je wordt gelijk geblokkeerd. Begin er niet aan, zonde van je tijd.

    Door Francois op 7 mei 2019 Reageer
  • Ik kwam een willekeurige vacature van OpinieLand tegen waarin stond tussen €2000 en €8000 per maand verdienen (wat me al sterk leek). Dus ik dacht ik ga voor de grap is even onderzoeken hoeveel hiervan waar is. Account aangemaakt en wat vragenlijsten ingevuld. Per enquête geeft OpinieLand zelf een geschatte tijd hoelang je ermee bezig bent en hoeveel punten je hiervoor krijgt. Na een paar testen heb ik even berekend wat iemand gemiddeld verdiend (door de cijfers van OpinieLand zelf te gebruiken). Gemiddeld verdien je zo een €0,017 cent per minuut (dus net geen 2 cent), wat een uurloon van €1,02 zou betekenen. Dit zou betekenen dat je voor een FULLTIME werkweek €40,80 zou krijgen en per maand minder dan €200 verdiend (voor FULLTIME!). Het is triest en grappig tegelijkertijd hoe tragisch laag deze verdiensten liggen, dus verspil je tijd hier niet aan...

    Sterke punten
    Goede reclame (maar wel onwaar uiteraard)

    Zwakke punten
    Leugens en extreem lage beloningen.

    Door Skip op 1 maart 2019 Reageer (6 reacties)
  • Ik snap ook de slechte recensies niet. Heb al 2x een bol.com bon via email ontvangen. Bon meteen in de app van bol.com gezet en hij is gewoon geldig

    Door Martin op 26 februari 2019 Reageer (2 reacties)
  • wilde meer dan 1000 punten inwisselen voor een bol.com tegoedbon van 10 euro, wordt mijn account plots geblokkeerd.

    Sterke punten
    goede enquetes

    Zwakke punten
    geen respons wanneer ik vraag naar mijn bol.com punten

    Door Ben op 20 februari 2019 Reageer (2 reacties)
  • Snap echt nog steeds niet waarom er zoveel slechte reacties over opinieland zijn. Heb al 2 keer een h&m gift card(2x€10) besteld. Werd na 6 dagen bezorgt in een envelop en kon ze gelijk gebruiken op de site. Vraag me wel af of die loterijen wel echt zijn.

    Sterke punten
    -Aardig snel punten verdient
    -betrouwbaar

    Zwakke punten
    Duurt sons wel even tot er een nieuwe enquete klaar licht.

    Door G. B. op 24 januari 2019 Reageer
  • Ook ik kreeg te maken met beëindiging van mijn account op het moment dat ik mijn beloning probeerde te verzilveren. Ik vroeg via email om opheldering en kreeg dit als antwoord:

    Bedankt voor uw e-mail. We waarderen uw geduld.
    Helaas wordt de nauwkeurigheid en aandachtigheid van uw accountactiviteit benadrukt en nadat u uw account hebt gecontroleerd, zijn we genoodzaakt uw account op te schorten.
    Als lid van ons programma kunt u slechts één account hebben, nauwkeurige profielinformatie en antwoorden op enquêtes verstrekken. U moet ook attent en attent zijn in het reageren op onze enquêtes. Als we ons zorgen maken over een van deze programmaregels, zijn we verplicht stappen te ondernemen om accounts te onderzoeken en deze helaas op te schorten.
    We beschouwen de opschorting niet lichtvaardig en doen dit alleen als problemen met het account zijn geïdentificeerd. Uw account is momenteel voor onbepaalde tijd opgeschort en u kunt niet langer deelnemen aan enquêtes of beloningen claimen op onze website.
    Met vriendelijke groeten,
    Linda
    OpinieLand

    Nietszeggend antwoord dus en aan het gebrekkig Nederlands is reeds duidelijk te merken dat dit "bedrijf" niet serieus genomen kan worden.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    Oplichting

    Door Rain op 21 december 2018 Reageer (3 reacties)
  • Heb 1000 punten verzameld wil inwisselen voor Bol.com
    kadobon, wissel deze in, is direct je account geblokkeerd
    met de volgende reden:Je lidmaatschap is beëindigd als gevolg van schending van onze Algemene voorwaarden. Voor vragen kun je contact opnemen met: [email protected]

    Sterke punten
    Geeneen

    Zwakke punten
    Totaal waardeloos bedrijf, geeft niet wat ze beloven.
    Geef hen geen informatie.

    Door Rik op 8 december 2018 Reageer (1 reactie)
  • Na maandenlang bezig te zijn met het invullen van verschillende enquetes wil ik eindelijk mijn beloning ophalen, bij het kiezen van mijn beloning wordt plots volledig mijn profiel gedeactiveerd omdat ik zogezegd nooit de enquetes 'serieus' heb ingevuld. Ik heb hier heeeel veel tijd ingestoken en uiteindelijk komen ze hier mee af... Echte oplichters - heel erg teleurgesteld dat ik hier zoveel tijd heb ingestoken om dit te bekomen.

    Sterke punten
    GEEN!

    Zwakke punten
    - Liegen mensen voor.
    - Zijn oneerlijk.
    - Oplichters.

    Door Tessa op 5 december 2018 Reageer (1 reactie)
  • al 3 maal mail gestuurd voor 2 niet werkende kortingscodes
    geen antwoord al meer als een maand zijn ze het aan het bekijken ja daag ik vul niets meer in

    Sterke punten
    niks

    Zwakke punten
    alles

    Door tabitha op 4 december 2018 Reageer
  • Heel veel tijd ingestoken en toen ik eindelijk een uitbetaling aanvroeg werd mijn account geblokkeerd; Alles voor niets dus. En antwoorden op mails doen ze ook al niet !

    Sterke punten
    Niets

    Zwakke punten
    Te weinig plaats om ze hier allemaal op te sommen

    Door Eliane op 23 november 2018 Reageer
  • ik ben zelf 12 jaar en extra geld is mooi meegenomen, ik doe vaak winacties dus dan komen bol.com bonnen goed van pas! ik heb helemaal geen klachten op het gebied van betalingen wel zou ik er meer enquetes bij willlen.

    Sterke punten
    -leuke belongen
    -leuk vormgegeven

    Zwakke punten
    -weinig enquetes

    Door opiniekenner op 27 oktober 2018 Reageer (1 reactie)
  • Totale shitzooi. Als je je tijd wilt weggooien kun je dat hier ddoen. Ik heb 1000 punten omgezet naar Paypal: account geblokkeerd. Niet aan beginnen, fuck you Opinieland

    Sterke punten
    Goede oplichters en tijdvreters, goede klojo’s en varkenskoppen

    Zwakke punten
    Alles

    Door Henk op 13 oktober 2018 Reageer (2 reacties)
  • Geloof Opinieland niet.
    Ik ging mijn punten inwisselen.
    Maar de site heeft mijn profiel gesloten.Ze beweerden dat er sprake van een "schending was".
    Ik heb ze een mailtje gestuurd. Maar tot de dag van vandaag geen antwoord gekregen.

    Sterke punten
    Goede Oplichters

    Zwakke punten
    JE KRIJGT JE CADEAUS NIET
    JE BESTEED VEEL TIJD

    Door E.Lucas op 15 juli 2018 Reageer (3 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Eenzelfde ervaring als vele anderen na wat rond-Googlen: Alles leuk en aardig, totdat je probeert te verzilveren. Ik zou iets hebben geschonden in hun regels bla bla bla. Zeker weten niets geschonden, dus een tegoedbon aanvragen voor je punten vinden zij schending van hun regels. Niet in trappen, heeft me veel tijd gekost voor niets!!! De enquettes zijn wel echt. Zij willen blijkbaar aan jou verdienen, maar je er niet voor belonen!!

    Sterke punten
    Als je veel tijd wil verdoen en er niets voor terug verwacht, doen!

    Zwakke punten
    De organisatie erachter.

    Door Peter op 10 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Na het invullen van meerdere enquêtes 1000 punten bij elkaar verzameld. Deze punten geprobeerd in te wisselen voor een bol.com tegoedbon. Geen tegoedbon en mijn account is verwijderd in verband met schending algemene voorwaarden. Ik heb niks verkeerd gedaan en gezien de ervaringen die ik hier heb gelezen ben ik niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste die hierin gestonken is.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    oplichting

    Door Linda op 1 maart 2018 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek OpinieLand

Schrijf je eigen review over OpinieLand