Operatormatch: voor al uw administratieve taken


Reviews over OperatorMatch

  • Ik wil graag van andere weten als ze ervaring hebben met Modops. Daar heb je Marloes en Astrid.
    Zijn er nog andere Chatoperator bedrijven waar je vrij kan inloggen???

    Sterke punten
    Betaling is goed

    Door Lisa op 19 mei 2018 Reageer (4 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Hallo!

    Al inmiddels 7 jaar actief als operator. En werk inmiddels alweer een paar jaar bij Operatormatch, het was erg leuk.

    Eigenlijk is deze review niet op Operatormatch gericht, al is het wel mijn huidige partij waar ik voor tik. Deze review is meer een beklag over het platform de "berichtencentrale" gekoppeld aan de The Right Link BV.
    Het plezier in werken begon achteruit te gaan toen de staffel omlaag ging. Gelet op het bedrag waarvoor de klanten credit's moeten kopen, kon de berichtencentrale er ook voor kiezen alles hetzelfde te houden. Maar nee hoor, de partijen zoals Operatormatch/ Operating4u/ Zubar/ et cetera konden kiezen, of minder berichten en de staffel bleef hetzelfde of staffel omlaag maar de kraan aan berichten bleef openstaan. Onder pressie van BC hebben veel partijen voor het laatste gekozen, en werd de operator daardoor ook benadeeld. In een monopoliepositie ontstaat vaak machtsmisbruik, zo ook door BC. Sommige partijen konden helemaal inpakken zoals Surichat, en al is het mijn mening, gelukkig maar!

    Als je voor BC werkt krijg je te maken met regels, logisch. Daar moet jij je als operator aan houden, log-instructies, klantvriendelijk, niet date-gericht, we kennen het allemaal. Niet enkel de operator wordt hierop aangekeken als je het fout doet, maar natuurlijk ook het bedrijf waarvoor je typt. Dit blijft echter een kat-en-muis-spelletje, je wil als tikker natuurlijk ook lekker kunnen verdienen. Als ervaren tikker kan je echt wel inschatten wanneer een chat ten einde is, in die gevallen werd in mijn ogen loggen overbodig, zeker als de klant je verrot schold of je zelfs begon te dreigen met de dood.
    Kwaliteitscontroles zijn zeker noodzakelijk. Deze zijn echter enkele maanden geleden gestopt, maar nu vervangen door iets nieuws..
    De controles blijven maar met een nieuwe gedragscode, de klant moet verleid worden maar mag niet misleid worden. Sleutelwoorden zoals, date, dating, relatie, afspreken, afspraakje, opzoek naar liefde, liefdesrelatie, het is allemaal passť. Fantasie, flirten, rollenspel, kijken of ik ergens nog een gaatje heb, en nog een paar milde bewoordingen dat mag nog gezegd worden.
    Je zou zeggen dat de pokes dan ook milder zouden worden, maar helaas zoals vanouds heerlijk uitdagend en uitnodigend. En dan kom jij als operator, met je geminimaliseerde arsenaal aan woorden.. Het contrast wordt te groot. Natuurlijk begrijp ik het ook wel, de ACM (Autoriteit Consument en Markt) voert de druk op en BC neemt voorziene maatregelen op voorhand om maar te voldoen aan de (toekomstige) wetgeving. Al denk ik niet dat BC ermee wegkomt als de pokes dezelfde nuance blijven hebben.
    Naar eigen inschatting is toch 80% van de klandizie getrouwd en wil vreemdgaan. Ook zijn velen zeer ongemanierd en onbeschoft of ronduit psychisch totaal verknipt, dus een schuldgevoel, nee. Alleen zeer af en toe bij een onnozele eenzame verdwaalde ziel.

    Laat je als operator alleen niet gek maken door de nieuwe code, en zeker niet de geheimhoudingsplicht. Je hebt nergens voor getekend, ook niet bij Operatormatch of bij wie dan ook, gelukkig leven wij in een democratisch land en mag je een mening hebben. BC doet allemaal lekker juridisch maar dat is een wassen neus.
    Dus niet op je tenen gaan lopen en je peentjes zweten, omdat je bang bent voor een waarschuwing, of er vervolgens uit ligt voor een week en je daarna permanent weggebonjourd wordt.. Doe gewoon je ding en ga af op je onderbuikgevoel.
    Ik ga ervoor kiezen niet meer een speelbal te zijn in dit geheel, in ieder geval niet meer van BC om straks nog verder uitgemolken te worden, genoeg is genoeg en het schip is zinkende. De druppel was eigenlijk vandaag, copy/paste in het tekstvak uitgeschakeld. Soms erg handig, ik had daar mijn redenen voor. Al poogde ik zeer variŽrend te tikken. What else? Ik wacht het niet meer af.
    En ja natuurlijk, er zijn nu volop berichten. Niet omdat er meer klanten zijn maar juist omdat er meer operators de brui aan geven en het dus vertikken om verder te tikken.
    Er is geen overkoepeld orgaan dat de belangen van ons als operators verdedigd, nee wij als "freelancers" moeten dat zelf regelen. En dat is dus vechten tegen de befaamde bierkaai. Geen partij waarvoor je tikt zal je belangen gaan behartigen, die zien zelf alles met lede ogen aan, al zullen ze dit ontkennen.

    Als er ergens nog een leuke chat is met vrije inlog en een leuke stroom berichten dan laat het hieronder in je comment even weten. Als je mij wil bashen ook geen probleem ;)

    Succes verder, ik heb genoeg getikt en ga nu lekker op reis! Adieu!


    Sterke punten
    *Prima professionele partij om voor te tikken
    *Consequente wekelijkse uitbetaling
    *Al jaren actief, erg betrouwbaar

    Zwakke punten
    *Het zou sieren als hun aanpak meer persoonlijk was, ik voelde me echt OM**** en niet een naam.

    Door Madame OM*** op 6 april 2018 Reageer (7 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Al langere tijd werk ik vanuit huis. Na lange tijd bij yops gewerkt te hebben, besloot ik de overstap te maken naar Operatormatch. De reden...persoonlijk contact middels skype (er is altijd iemand online), royaal berichtenaanbod en (toch wel de hoofdreden) elke week bonusdagen. Ik zou een dief zijn van mijn eigen portemonnee als ik niet overgestapt zou zijn.

    Sterke punten
    Persoonlijk contact
    Veel berichten
    Bonusdagen
    Correcte betaling

    Zwakke punten
    Voor het bedrijf kan ik zo even niets bedenken. Voor mezelf wel...waarom stapte ik niet eerder over

    Door Sascha op 8 december 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ben nu een paar weken werkzaam voor Operatormatch. De begeleiding is erg goed. Als ik een vraag heb, dan heb ik bijzonder snel antwoord hierop.

    Verder zijn er veel berichten te verwerken, dus als ik een beetje doorwerk, verdien ik een mooi bedrag per uur.

    Vooralsnog ben ik erg tevreden. Enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je pas uitbetaald krijgt als je meer dan 50 euro hebt verdiend.

    Sterke punten
    Goede begeleiding
    Veel berichten
    Prettige tarieven

    Zwakke punten
    Uitbetaling boven 50 e.

    Door Foeke op 27 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik wacht inmiddels als 3 weken op een uitbetaling en als ik naar hun toe mail krijg ik pas 3/4 dagen later antwoord en altijd met hetzelfde smoesje " de bank houdt het waarschijnlijk tegen" wat een onzin! Met de juiste gegevens heeft de bank hier helemaal geen reden voor en die juiste gegevens hebben ze.
    Ik zie hierboven dat ze dreigen met een advocaat bij een slechte review nou bij deze dreig ik met een advocaat als ik niet heel erg snel word uitbetaald!

    Sterke punten
    Geen!!!

    Zwakke punten
    Geen uitbetaling
    Slechte communicatie
    Slechte smoesjes wat betreft uitbetaling

    Door Omiemand op 2 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik werk nu sinds een aantal weken voor OM, ik heb de recensies gelezen en tot op heden moet ik vertellen dat ik best wel lekker tik bij OM. Je verdient er echt niet veel mee, maar laten we heel eerlijk zijn: een staffel van 11 of twaalf cent op vierhonderd berichten scheelt ook niet heel de wereld natuurlijk, dus dat is eigenlijk wel heel erg makkelijk om te doen als je het aan mij vraagt. Ik heb nog geen enkel moment gehad dat ik niet kon tikken, zelfs op een zondagavond als het erg druk zou moeten zijn op de chat, kan ik nog gewoon lekker tikken zonder dat ik lang moet wachten op een bericht. Het enige wat ik wel jammer vind, is de onpersoonlijke aanpak, je spreekt niet met een persoon, maar bijvoorbeeld met de afdeling gegevens/feedback of coach. Ik vind dat dit wel beter kan. Ook wel heel erg jammer dat de uitbetaling pas op de vrijdag na de week volgt, maar als je voor meerdere bedrijven schrijft, is het wel fijn als je natuurlijk zowel in het begin als aan het einde van de week betaald krijgt. De membersite ziet er goed uit, net zoals de site van Operatormatch zelf. De supportskypes zijn goed bereikbaar.

    Sterke punten
    - Goede membersite waar je veel kan verdienen
    - Met hun manier van communiceren, triggeren ze je om te gaan schrijven
    - Berichten lijken nooit op de houden, zelfs niet op een drukke zondagavond.
    - Bedrijf spreekt vertrouwen uit.

    Zwakke punten
    - Uitbetaling pas op vrijdag
    - Onpersoonlijke aanpak, je spreekt niet met een persoon, maar je spreekt met een afdeling (afdeling feedback, ipv bijvoorbeeld Keesje van de afdeling feedback). Dit terwijl ze wel alle persoonlijke dingen van jou willen weten.

    Door Fanoniem op 5 maart 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Het fijne vind ik persoonlijk dat de berichten nooit op raken. Tot begin vorig jaar werkte ik voor een ander bedrijf en daar moest je vaak tot wel 5 minuten wachten op een nieuw bericht. Dat heb ik bij Operatormatch nog nooit meegemaakt!
    Zo verdien je er tenminste wat aan!

    Lynn 35 BelgiŽ

    Sterke punten
    Veel berichten - correcte betalingen - ondersteuning van de coaches.

    Zwakke punten
    geen

    Door Lynn op 3 maart 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Mijn ervaringen met Operatormatch zijn wel positief. Ik ben het dan ook helemaal niet eens met onderstaande negatieve review.
    Ondanks dat het een groot bedrijf is ervaar je wel een persoonlijke aanpak. Problemen worden snel opgelost en er is bijna altijd hulp beschikbaar voor als je dingen niet weet.
    Ik vindt het lekker lopen bij hen. Lekker aanbod aan berichten en leuke verdiensten. Top.

    Sterke punten
    Problemen oplossen en hulp geven.
    Betalen op tijd.
    Veel werk.

    Zwakke punten
    Geen

    Door Manon op 19 februari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik doe dit nu al een paar jaar maar voor verschillende sites. Operatormatch is voor mij de beste. Altijd werk en vooral correct betaald elke week! Dat kan ik niet over andere bedrijven zeggen.

    Sterke punten
    Veel werk en betalingen.

    Zwakke punten
    Geen

    Door Thierry op 19 februari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik werk nu een paar maanden voor dit bedrijf. De sollicitatieprocedure verliep vlot en na de training kon ik meteen aan het werk.

    Het grote voordeel is dat ik kan werken wanneer ik wil. Er zijn altijd berichten beschikbaar en ik hoef nooit lang te wachten.

    Verder krijg ik regelmatig e-mails van Operatormatch met nieuwtjes.

    Het belangrijkste is natuurlijk de uitbetaling. 1 keer ging dat mis, maar in elk bedrijf gebeuren dat soort dingen. Voor de rest heb ik het geld op tijd op m'n bankrekening.

    Ik kan niets anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over Operatormatch.

    Sterke punten
    - Veel berichten beschikbaar
    - Werken wanneer ik wil
    - In meeste gevallen op tijd uitbetaald

    Zwakke punten
    - Af en toe gaat er een uitbetaling verkeerd

    Door Harry op 7 februari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sinds een paar maanden werk ik voor OperatorMatch. Ik ben er content mee. als ik inlog, of dat nu in de ochtend of avond is, er zijn altijd berichten die ik kan verwerken. zonder te wachten.

    Verder word ik goed op de hoogte gehouden via de e-mail.

    In het verleden had ik bij andere bedrijven dat ik vaak achter mijn geld aan moest zitten. OperatorMatch betaalt keurig netjes uit, in mijn geval via bankrekening.

    Sterke punten
    Altijd berichten beschikbaar.
    Geen problemen met uitbetalen.

    Zwakke punten
    Je krijgt pas uitbetaald als je meer dan 50 euro hebt verdiend.

    Door Leonieke op 9 januari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Op 30 december 2016 schreef ik een review naar aanleiding van een mailing die ik ontvang van Operatormatch. In die review schreef ik onder andere dat het niet meer mogelijk was om op een bankrekening uitbetaald te krijgen. Uit de reacties van een anonieme lezer, blijkt dat dat niet klopt.

    Een dag later ontving ik onderstaande email van admin, vermoedelijk de eigenaar van Operatormatch. Ik copy-past hem hier in zijn geheel, ter kennisname:

    "Beste OM3247,

    Mijn excuses voor deze situatie, we zijn gestart met een nieuwe mailcampagne en jouw emailadres is er niet uitgehaald.

    Echter wil ik je wel verzoeken om de review te verwijderen en per omgaande, dit kan als laster beschouwd worden en kan naar onze advocaat gestuurd worden, echter wil ik dit op dit moment nog niet uitvoeren daar ik van mening ben dat we er op deze manier uit kunnen komen.

    Zoals aangegeven, zal jouw emailadres nu per omgaande verwijderd worden zodat je geen mails meer zult ontvangen, echter moet ons verzoek wel gehonoreerd worden.

    Bijvoorbaat dank voor jouw medewerking!
    --
    Met vriendelijke groet,

    Admin
    Commercium Media S.L.
    Operatormatch.nl"

    Sterke punten
    * blijkbaar toch uitbetaling op een bankrekening mogelijk
    * snelle reactie op negatieve review

    Zwakke punten
    * lage staffels in vergelijking met de rest van de branche
    * mogelijke kosten voor betaling via bank- of girorekening
    * dreigen met een advocaat wanneer je een negatieve review schrijft

    Door OM3247 op 4 januari 2017 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vandaag een ongevraagde mail gehad van OperatorMatch, over de 'voordelen' van opnieuw werken voor hen. Het 'voordeel' van uitbetaling via Payoneer (soort van PayPal) i.p.v. bankrekening geeft te denken. Dat de lage staffels (de reden om weg te gaan) zijn gebleven, wordt pas duidelijk wanneer je drie keer klikt op hun website. Zo voordelig is het werken dus niet, wanneer je voor 0-775 berichten nog steeds maar 11 cent per bericht krijgt. Andere operators bieden dan al snel 13 of 14 cent.

    Veel erger is dat OperatorMatch eerder toezegde mijn contactgegevens (email!) en ID-kopie te verwijderen en mij niet meer te mailen. Het feit dat ik nu vrolijk toch mail krijg, doet mij vermoeden dat die verwijdering nooit heeft plaatsgevonden. Zeer slecht en zorgwekkend, zulke slechte communicatie.

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    eerdere beloften niet nakomen: nog steeds email ontvangen...
    lage staffels (0-775 berichten, 11 eurocent)
    geen uitbetaling via bankrekening meer mogelijk
    eigenaar communiceert enkel via coaches, nooit zelf direct

    Door OM3247 op 30 december 2016 Reageer (3 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • helaas, na 1 jaar heerlijk gewerkt te hebben er tijdens een vervelende periode eruit geweest! Helaas, het bedrijf is zo achteruit gegaan.. De communicatie tussen iedereen is zo bar slecht.

    Sterke punten
    voldoende berichten

    Zwakke punten
    geen uitbetaling
    slechte communicatie tussen elkaar
    Geen aandacht voor tikkers
    Niet meelevend en niet oplossingsgericht!
    Niet professioneel!

    Door bozewerkneem op 19 december 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Per 3 oktober 2016 heeft OperatorMatch haar staffels gewijzigd, volgens eigen zeggen omdat ze hiertoe gedwongen werd. Helaas werd niet duidelijk wie de verlaging dan afdwong. Voor mij een reden om het werk daar vaarwel te zeggen. Een val van 0,10 euro per verwerkt bericht naar 0,07 euro per verwerkt bericht is mij te gortig.

    Vervolgens bleek het heel lastig door te dringen bij de medewerkers van OperatorMatch dat ik niet meer hun propagandamail wilden ontvangen . In totaal 15 e-mails heeft het mij gekost om een reactie te krijgen van "admin" die beloofde mij van de verzendlijst te halen. Wat er met mijn bankgegevens en kopie ID gaat gebeuren weet ik niet: heb gevraagd om die te verwijderen uit de administratie, maar hoor niks terug. Daarnaast nog eens drie e-mails moeten sturen om bij de laatste creditfactuur een niet verrekende bonus alsnog te krijgen uitbetaald.

    Sterke punten
    * 1 goede coach (coach 32)
    * voldoende aanbod van berichten
    * staffels tot 3 oktober 2016 voldoende hoog

    Zwakke punten
    * staffelverlaging per 3 oktober 2016, bezuiniging van 3 eurocent per bericht (fotoverzoek etc.)
    * stortvloed aan mails, die identiek zijn aan informatie in berichten op intranet OperatorMatch.
    * betaling pas op vrijdag van opvolgende week.
    * slecht reageren op mails met vragen over organisatie of betalingen.
    * geen communicatie over behandeling persoonsgegevens na vertrek

    Door OM3247 op 16 oktober 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sneller reactie op sollicitatie.

    Daarna krijg je van coach1 een mailtje dat je gaat ingewerkt worden door coach... geeft al direct een heel onpersoonlijk gevoel.

    Dan krijg je een log-inn voor een site waar je alles kan doornemen van nieuwsberichten, wat heel professioneel oogt zeker om geÔnformeerd te worden over de verwachtingen.

    Maar dan zie je dat de grootste taak erin bestaat om niet kwalitatief goede berichten te versturen, maar om te gaan klikken als operators van een andere centrale verkeerde berichten gaan sturen... ze verbinden er zelfs een wedstrijd aan vast voor wie de meeste meldingen maakt.

    Als je op die manier je moet bewijzen om andere centrales af te breken, dan moet je toch echt wel aan jezelf gaan twijfelen en als je zelfs geen namen wel geven met wie je als operator contact hebt, moet er toch wel ergens een addertje onder het gras zitten dat je iets te verbergen hebt.

    Sterke punten
    snelle reactie op sollicitatie

    Zwakke punten
    zeer onpersoonlijk bedrijf
    twijfelen aan hun eigen kwaliteit
    als operator moet je zelf controleren en klikken als anderen iets niet goed doen

    Door tikkertje op 12 oktober 2016 Reageer (6 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Deze website is niet meer actief

Schrijf je eigen review over OperatorMatch