Great Content brengt opdrachtgevers en tekstschrijvers bij elkaar.

Great Content Reviews

 • Ik sta nu ongeveer 3 jaar ingeschreven als schrijver bij Great Content. Tot nu toe ben ik vrij tevreden geweest. Totdat ik technische support nodig had, en via de website een contactformulier opstuurde. Op het formulier staat dat er zo snel mogelijk contact wordt opgenomen. Dat was in maart. Inmiddels zijn we een paar maanden verder, en er heeft nog steeds niemand gebeld of gemaild. Ik heb inmiddels vele malen het contactformulier ingevuld, maar er wordt niet op gereageerd. Ik wordt totaal genegeerd.....

  Wat is er aan de hand:
  Ik ben van bank veranderd, en heb op de website mijn bankrekeningnummer gewijzigd. Maar bij het invoeren van de bic/swift-code komt er steeds een melding in beeld dat dit een foutieve bic/swift-code is. Ik heb deze code van de website van mijn bank gecopieëerd, dus dat moet goed zijn.
  Deze code is nodig voor betalingen uit het buitenland, en aangezien Great Content in Duitsland zit, kan ik nu mijn saldo niet uit laten betalen. Best wel belangrijk dus.

  Ook staan er de laatste maanden vrijwel geen opdrachten meer. In ieder geval niet op de tijden dat ik kijk. Ik begin mij af te vragen of Great Content nog wel bestaat, en of ik mijn geld ooit nog kan opvragen.

  Sterke punten
  De laatste maanden geen.

  Zwakke punten
  - Geen reactie op contactverzoeken aan Great Content
  - Website werkt niet goed, geeft foutmeldingen als je de juiste gegevens invult.
  - Weinig tot geen aangeboden opdrachten.

  Door E. Schrevel op 11 mei 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik ben nu bijna een jaar partner bij Greatcontent en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n slechte thuiswerkonderneming ben tegengekomen. Allereerst moet je minimaal €25,- hebben om je saldo uit te kunnen laten betalen. Daarnaast zijn er amper teksten beschikbaar om überhaupt aan die €25 te kunnen komen. In de afgelopen 10 maanden heb ik welgeteld €49,58 verdient.

  Sterke punten
  - Geen

  Zwakke punten
  - Amper teksten
  - Minimaal €25,- nodig om uit te kunnen betalen
  - Helpdesk is hooguit 1x per 14 dagen aanwezig

  Door Thom op 29 april 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Niets op aan te merken. Na mijn proeftekst ingedeeld in 4+. Inmiddels + 130 artikelen geschreven. Goed contact met zowel supportteam als individuele opdrachtgevers i.v.m. met een tekst. Als er al eens een opmerking is, neem je die mee in je volgende opdrachten: je steekt er nog wat van op, eigenlijk. Alleen jammer dat er soms periodes zijn met weinig opdrachten. De verdiensten per woord zijn niet echt hoog, maar wie er tijd en kwaliteit in steekt, valt op en kan uitgenodigd worden in een team, dan is het al een ander verhaal. Op hun site zijn er artikelen te vinden over SEO- en andere technieken. Greatcontent kan een opstapje zijn naar een volwaardig inkomen: je moet tenslotte érgens beginnen.

  Sterke punten
  Betalen stipt.
  Snelle reactie op vragen.
  Goed contact.
  Veel info en interviews op de blogs van de site waardoor je iets kunt opsteken.

  Zwakke punten
  Nog niet ontdekt.

  Door Marc op 12 januari 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb jaren voor ze geschreven maar begon me steeds meer te ergeren aan het hautaine toontje van de 'support', de lage en trage betalingen en de kwaliteit van de opdrachten. Bovendien soms wekenlang geen opdrachten op 4+ niveau. Heb ook de indruk dat het steeds minder wordt.

  Wilde mij vandaag uitschrijven na een onaangename mailwisseling met GC. Weet nu dus waarom ze pochen met 7000 auteurs; je kunt je eenvoudigweg niet uitschrijven! Ik heb die mogelijkheid althans niet gevonden op de site en ik denk dat de meeste mensen het gewoon zo laten.

  Sterke punten
  Gebruiksgemak website (de oude, nog geen ervaring met de nieuwe)

  Zwakke punten
  Veel kapsones, weinig betalen, autoritair toontje, weinig leuke opdrachten, erg eentonig.

  Door Annelou op 3 december 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Erg lage vergoeding per woord.
  Het support team reageert pas nadat er minimaal 5 werkdagen verstreken zijn waardoor hulp natuurlijk veel te laat komt want dan is de deadline al verstreken.

  Regelmatig opdrachtgevers die voor 2 cent vergoeding per woord (bruto!!) een tekst wel 4 x terug sturen en allerlei wijzigingen en toevoegingen willen die niet in de briefing staan. Great Content daarover contacteren heeft geen zin, ze reageren niet binnen de deadline tijd, en ALS ze dat wel doen kiezen ze inderdaad de kant van de opdrachtgever. Dus inderdaad grote kans dat je door alle wijzigingen in totaal voor 6 euro bruto ruim 1,5 uur aan het schrijven bent.

  Als schrijver heb je het gevoel totaal niet serieus genomen te worden.
  Zeker na het bekijken van de vergoeding die ze aan de opdracht gevers vragen... wat een schrijver daarvan krijgt is een lachertje.

  Mijn advies, ga bij de betere tekst platforms werken waar je wél serieus genomen wordt, wél het support team binnen een dag kunt bereiken en waar je wél minimaal 6 cent per woord betaalt krijgt.

  Door elise op 3 maart 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • ik ben niet zo positief. great content reageert heel traag op mails, waardoor ik al meerdere malen deadlines heb gemist en werk voor niets is geweest. terwijl zij alleen maar wat dingen hoefden aan te passen. soms komt er gewoon helemaal geen reactie van ze, vnl als ik iets aan ze vraag. dat is toch slecht. onlangs hebben ze mijn niveau omlaag gehaald, obv 1 opdrachtgever, die overigens wel positief over mij oordeelde. maar great content kijkt alleen maar naar statistieke gegevens en nooit naar inhoud. en dat is eigenlijk ook maar goed ook want in hun mails maken ze zelf de meest tenenkrommende d-t-fouten! ik heb opgezegd en richt me weer op mijn eigen schrijfactiviteiten. ik gun ze hun verdiensten aan mij niet meer. want ze strijken zelf het meest op terwijl de service slecht is en hun eigen taalvaardigheid abominabel. geen aanrader.

  Sterke punten
  ze hebben vaak opdrachten

  Zwakke punten
  slechte service, trage reacties, geen kennis van zaken en zelf taalkundig en grammaticaal een lachertje.

  Door anneke op 25 februari 2015 Reageer (2 reacties)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik schrijf nu al zo'n twee jaar voor Great Content, en ik mag wel zeggen dat zij eigenlijk letterlijk mijn redding zijn geweest. Als freelance tekstschrijver kon ik vijf jaar geleden veel opdrachten binnenhalen, maar dat werd steeds minder. Het liep zelfs zo erg uit de hand op financieel gebied, wegens gebrek aan opdrachten, dan men dreigde mij mijn woning uit te zetten. Toen kwam ik Great Content tegen in mijn zoektocht naar meer opdrachten, en ik ben zo blij dat ik heb gevonden heb!

  Ik ben bijna elke dag actief op het forum, en heb me op kunnen werken tot een hoger kwaliteitsniveau, waar je meer verdient per woord. Ook krijg ik regelmatig Direct Orders van tevreden klanten, waar je een nog betere vergoeding voor krijgt. Ik mag wel zeggen dat ik aan een leuk maandsalaris kom, waardoor ik aanzienlijk minder financiële zorgen heb! Het contact met de klanten is prettig en er is altijd een goede samenwerking mogelijk. De deadlines zijn goed, en als de deadline te kort is, dan neem je de tekst gewoon niet aan. Zo kan je makkelijk je eigen tijden en je stresslevel bepalen. Ideaal!

  De support vind ik ook heel goed. 9 van de 10 keer krijg ik dezelfde dag nog antwoord van de support. Die ene keer dat dat niet het geval is, krijg ik vaak een bericht dat de betreffende persoon niet aanwezig is, met een melding wanneer deze er wel weer is om antwoord te geven. Heel goed geregeld! Daarnaast zijn de medewerkers van Great Content erg vriendelijk en behulpzaam. De betalingen verlopen altijd erg goed. Het is niet exact op de twee weken een betaling. Soms zit er zelfs maar een week tussen, en maximaal twee weken! Je krijgt alles netjes per aangevraagde betaling gestort, waardoor je makkelijk kan terug zien van welke opdrachten het bedrag is. Inmiddels schrijven al meerdere bekenden van mij in hun vrije tijd ook voor Great Content, gewoon omdat het leuk is en goed voor de portemonnee, zeker in deze tijd!

  Kortom, ik ben echt heel blij met Great Content. Zij leveren mij het werk (en daarmee de financiën) die ik nodig heb om alles draaiende te kunnen houden en lekker actief te kunnen blijven. Top!

  Sterke punten
  - Goede support
  - Stipte betalingen
  - Voldoende opdrachten op bezig te kunnen blijven
  - Doorgroeimogelijkheden voor goede tekstschrijvers

  Zwakke punten
  - Eigenlijk geen

  Door Ise op 13 mei 2014 Reageer (5 reacties)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Dit platform klopt van geen kant.

  De vergoeding per woord is belachelijk laag. Bij een normaal content bureau ontvang je minimaal 5 eurocent per woord. Bij great content verwachten ze dat je voor 1 of 2 cent per woord een tekst schrijft.

  Voor een vertaling vragen ze 14 eurocent aan klanten. De vertaler krijgt met geluk 2 eurocent. Dat wil zeggen dat ze 12 cent winst maken per woord!!

  Als je een probleem hebt en je stuurt een mail moet je minimaal 5 werkdagen wachten voordat je een email terug krijgt. Van die dikke winst verwacht je toch dat ze minimaal een email team kunnen aannemen.
  ALS ze al besluiten om te mailen dan lezen ze de email niet maar je krijgt een copy paste email terug waar je helemaal niks aan hebt.

  Daarnaast staat GC altijd aan de kant van de klanten. Ook al stuurt een klant een tekst 18 keer terug met allerlei rare eisen die niet vermeldt staan in de opdracht dan moet je het toch opnieuw schrijven anders krijg je helemaal niks. Dus het komt regelmatig voor dat je meer dan 12 uur lang aan een tekst kwijt bent voordat deze geaccepteert wordt.
  Je verdiensten? Met heel veel geluk 2 cent per woord. Dat is gemiddel iets meer dan 50 eurocent per uur aan verdiensten.
  Dan zou je denken email GC dan, dan kunnen ze bemiddelen. Nee hoor, ze emailen echt niet terug voordat de deadline verstreken is. Vergeet het maar.

  Ik zeg als je minimaal het minimumloon wilt verdienen dan moet je greatcontent.nl BOYCOTTEN.

  Ik heb zeer slechte ervaringen met greatcontent.nl terwijl al mijn reviews allemaal een ster of kroon als beoordeling hebben. Dat zegt dus al genoeg.

  Sterke punten
  Een heleboel praatjes die gebakken lucht verkopen.

  Zwakke punten
  Extreem lage verdiensten per woord / tekst
  Emailen niet of veel te laat terug
  Emailen vaak alleen copy paste antwoorden in plaats van je vraag te beantwoorden

  Klanten denken dat schrijvers een eerlijk prijs per woord ontvangen en sturen een tekst daarom terug als deze niet 100% perfect is.

  Veel amateur schrijvers op greatcontent hebben geen enkel idee wat SEO content inhoud en denken dat het met veel keywoords wel op te lossen is.
  Klanten komen dus bedrogen uit ten nadele van de professionals die wél een opleiding hebben gevolgd.

  Door Ontevreden op 25 april 2014 Reageer (2 reacties)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Er zijn meer tekstplatforms, die opereren op de Nederlandse markt en in vergelijking daarmee heb ik slechte ervaringen met Great Content. Na het inleveren van m'n proeftekst moest ik weken wachten, veel langer dan de website aangeeft. Nu kan het best tijdelijk druk zijn geweest, maar dan verwacht ik geïnformeerd te worden. Toen ik dan eindelijk kon beginnen met schrijven stond er alleen een hele lading opdrachten van één of andere erotische website. Je kon allerlei uhhh speelgoed voor volwassenen beschrijven. Die opdracht heeft er lange tijd als enige gestaan, daarna ging het een aantal weken goed wat betreft het aanbod, totdat er een periode van weken volgde waarin er geen enkele opdracht was. Ik begon voor het faillissement te vrezen en omdat een ander tekstplatform uitstekend functioneerde, zowel qua aanbod als qua communicatie, had ik het wel gezien bij Great Content. Ik wilde mijn account opzeggen en mijn tegoed uitbetaald krijgen. Dat gaat echter zo maar niet, want ik heb de 25 euro grens nog niet bereikt. Leuk argument, maar zonder opdrachten lukt dat ook niet. Het zou nader bekeken worden. Geheel in stijl moest ik lang wachten op een reactie. Meer dan herhaling hield die niet in. Zorg maar dat je aan de 25 euro komt. Inmiddels zijn er weer opdrachten, dus kan ik daar in voor zorgen. Misschien doe ik dat ook wel, al is het tegen m'n zin, want ik wil m'n openstaand saldo hebben. Toch hoop ik dat als er meer mensen zijn die hun account uit ontevredenheid willen opzeggen en hun openstaand saldo niet krijgen uitbetaald, ze reageren. De wet overrulet of hoe je dat ook schrijft, altijd de Algemene Voorwaarden van een bedrijf en ik wil wel eens weten wat die wet zegt. In m'n eentje heb ik daar niet veel aan, maar als groep kun je iets doen. Waarom kunnen collega bedrijven al vanaf 10 euro uitbetalen en Great Content pas na 25 euro, zelfs in een periode dat er wekenlang geen kans is om die 25 euro te bereiken? Waarom zo moeilijk doen als iemand niet meer tevreden is? Wat schiet je daar samen nou mee op? Ik begrijp er weinig van.

  Sterke punten
  Ik heb ze niet kunnen ontdekken. Misschien het feit dat de dame die als eerste mijn bericht beantwoordde erg vriendelijk en behulpzaam was, maar zij had geen beslissingsbevoegdheid dus moest het verzoek doorsluisen naar een leidinggevende.

  Zwakke punten
  In het algemeen erg trage communicatie. Starre opstelling. Slechte uitbetalingscondities. Kwaliteit van het aanbod erg wisselend: soms vulgair, soms afwisselend, soms helemaal niets.

  Door Pietje op 3 maart 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Waardeloos!

  Ze hebben alles veranderd waardoor de helft van de functies niet goed meer functioneert.

  Daarnaast reageren ze niet of veel te laat op emails.

  Hierdoor is een opdracht alweer geannuleerd en heb je dus de hele tekst voor niets geschreven en kun je daarna weer minder opdrachten accepteren.

  Bovendien betalen ze pas uit wanneer het hun uit komt.
  Ze betaalde eerst op verzoek uit dat is zonder melding veranderd.

  Toen ging het naar 2 x per maand en zou er op de laatste werkdag van de maand uitbetaald worden.

  Ik wacht nu nog steeds op mijn geld.

  Andere platforms hebben het veel beter geregeld en nemen hun schrijvers WEL serieus.

  Zwakke punten
  Betalen alleen uit wanneer het hun uit komt.

  Wanneer je mailt om te vragen waarom je nog niets ontvangen hebt antwoorden ze niet.

  Wanneer je emailt omdat het platform niet goed werkt reageren ze ook niet waardoor je een opdracht voor niks hebt geschreven.

  Vervolgens wacht ik nu al 21 dagen op mijn betaling en ik verwacht niet dat ik hem ooit nog krijg. Slechte ervaringen met greatcontent.

  Dus ga niet in zee met het lakse bedrijf great content.

  Door Schrijver op 3 december 2013 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Na een paar proefteksten ben ik aanvaard als schrijver voor greatcontent. Ik heb ondertussen 6 teksten geschreven en wacht op de eerste resultaten. Ik ben benieuwd. De onderwerpen zijn in ieder geval erg gevarieerd.

  Sterke punten
  Duidelijkheid

  Zwakke punten
  nog niets ervaren

  Door Luc Van Eegh op 1 februari 2013 Reageer (2 reacties)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Deze website is niet meer actief

Schrijf je eigen review over Great Content