Reviews geschreven door Madame OM*** (62360)

OperatorMatch - Het is voorbij...Althans, ik ga stoppen!

7

Review:
Hallo!

Al inmiddels 7 jaar actief als operator. En werk inmiddels alweer een paar jaar bij Operatormatch, het was erg leuk.

Eigenlijk is deze review niet op Operatormatch gericht, al is het wel mijn huidige partij waar ik voor tik. Deze review is meer een beklag over het platform de "berichtencentrale" gekoppeld aan de The Right Link BV.
Het plezier in werken begon achteruit te gaan toen de staffel omlaag ging. Gelet op het bedrag waarvoor de klanten credit's moeten kopen, kon de berichtencentrale er ook voor kiezen alles hetzelfde te houden. Maar nee hoor, de partijen zoals Operatormatch/ Operating4u/ Zubar/ et cetera konden kiezen, of minder berichten en de staffel bleef hetzelfde of staffel omlaag maar de kraan aan berichten bleef openstaan. Onder pressie van BC hebben veel partijen voor het laatste gekozen, en werd de operator daardoor ook benadeeld. In een monopoliepositie ontstaat vaak machtsmisbruik, zo ook door BC. Sommige partijen konden helemaal inpakken zoals Surichat, en al is het mijn mening, gelukkig maar!

Als je voor BC werkt krijg je te maken met regels, logisch. Daar moet jij je als operator aan houden, log-instructies, klantvriendelijk, niet date-gericht, we kennen het allemaal. Niet enkel de operator wordt hierop aangekeken als je het fout doet, maar natuurlijk ook het bedrijf waarvoor je typt. Dit blijft echter een kat-en-muis-spelletje, je wil als tikker natuurlijk ook lekker kunnen verdienen. Als ervaren tikker kan je echt wel inschatten wanneer een chat ten einde is, in die gevallen werd in mijn ogen loggen overbodig, zeker als de klant je verrot schold of je zelfs begon te dreigen met de dood.
Kwaliteitscontroles zijn zeker noodzakelijk. Deze zijn echter enkele maanden geleden gestopt, maar nu vervangen door iets nieuws..
De controles blijven maar met een nieuwe gedragscode, de klant moet verleid worden maar mag niet misleid worden. Sleutelwoorden zoals, date, dating, relatie, afspreken, afspraakje, opzoek naar liefde, liefdesrelatie, het is allemaal passé. Fantasie, flirten, rollenspel, kijken of ik ergens nog een gaatje heb, en nog een paar milde bewoordingen dat mag nog gezegd worden.
Je zou zeggen dat de pokes dan ook milder zouden worden, maar helaas zoals vanouds heerlijk uitdagend en uitnodigend. En dan kom jij als operator, met je geminimaliseerde arsenaal aan woorden.. Het contrast wordt te groot. Natuurlijk begrijp ik het ook wel, de ACM (Autoriteit Consument en Markt) voert de druk op en BC neemt voorziene maatregelen op voorhand om maar te voldoen aan de (toekomstige) wetgeving. Al denk ik niet dat BC ermee wegkomt als de pokes dezelfde nuance blijven hebben.
Naar eigen inschatting is toch 80% van de klandizie getrouwd en wil vreemdgaan. Ook zijn velen zeer ongemanierd en onbeschoft of ronduit psychisch totaal verknipt, dus een schuldgevoel, nee. Alleen zeer af en toe bij een onnozele eenzame verdwaalde ziel.

Laat je als operator alleen niet gek maken door de nieuwe code, en zeker niet de geheimhoudingsplicht. Je hebt nergens voor getekend, ook niet bij Operatormatch of bij wie dan ook, gelukkig leven wij in een democratisch land en mag je een mening hebben. BC doet allemaal lekker juridisch maar dat is een wassen neus.
Dus niet op je tenen gaan lopen en je peentjes zweten, omdat je bang bent voor een waarschuwing, of er vervolgens uit ligt voor een week en je daarna permanent weggebonjourd wordt.. Doe gewoon je ding en ga af op je onderbuikgevoel.
Ik ga ervoor kiezen niet meer een speelbal te zijn in dit geheel, in ieder geval niet meer van BC om straks nog verder uitgemolken te worden, genoeg is genoeg en het schip is zinkende. De druppel was eigenlijk vandaag, copy/paste in het tekstvak uitgeschakeld. Soms erg handig, ik had daar mijn redenen voor. Al poogde ik zeer variërend te tikken. What else? Ik wacht het niet meer af.
En ja natuurlijk, er zijn nu volop berichten. Niet omdat er meer klanten zijn maar juist omdat er meer operators de brui aan geven en het dus vertikken om verder te tikken.
Er is geen overkoepeld orgaan dat de belangen van ons als operators verdedigd, nee wij als "freelancers" moeten dat zelf regelen. En dat is dus vechten tegen de befaamde bierkaai. Geen partij waarvoor je tikt zal je belangen gaan behartigen, die zien zelf alles met lede ogen aan, al zullen ze dit ontkennen.

Als er ergens nog een leuke chat is met vrije inlog en een leuke stroom berichten dan laat het hieronder in je comment even weten. Als je mij wil bashen ook geen probleem ;)

Succes verder, ik heb genoeg getikt en ga nu lekker op reis! Adieu!


Sterke punten:
*Prima professionele partij om voor te tikken
*Consequente wekelijkse uitbetaling
*Al jaren actief, erg betrouwbaar

Zwakke punten:
*Het zou sieren als hun aanpak meer persoonlijk was, ik voelde me echt OM**** en niet een naam.

Madame OM* beveelt OperatorMatch aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres