Thuiswerk tips

Thuiswerk tips

25 augustus 2016

Thuiswerk is razend populair. Wie wil nou niet vanuit huis geld verdienen op een relaxte en simpele manier. Helaas is het vinden van thuiswerk lastiger dan je denkt. Om jou op weg te helpen, geven wij in dit artikel handige tips om sneller aan thuiswerk te komen. Daarnaast geven wij tips om thuiswerken makkelijk te maken.

Tip 1: Betaal niet voor thuiswerk

Het stomste dat je kan doen is betalen voor thuiswerk. Tegenwoordig zijn er allerlei websites te vinden die informatiepakketten te koop aanbieden met zogenaamde cruciale thuiswerk informatie. Deze bedrijven doen voorkomen dat het vinden van een thuiswerkbaan zonder deze informatie niet mogelijk is. Trap hier niet in! Betaal ook geen geld voor plaatsing op een wachtlijst voor vacatures. Vaak hoor je na betaling niks meer. Thuiswerk vacatures zijn gewoon gratis op internet te vinden. Je moet wel goed zoeken natuurlijk. Lees meer over thuiswerk vacatures en alternatieven.

Tip 2: Google is je vriend bij het zoeken van thuiswerk vacatures/centrales

Google is bij veel zoektochten een handig hulpmiddel, zo ook bij het vinden van thuiswerk. Een handig stappenplan bij het vinden van thuiswerk:

 • maak een lijstje met steden/dorpen die jij op een acceptabele afstand van jouw woonplaats vindt liggen.
 • ga vervolgens per stad/dorp een zoekopdracht doen in de volgende vorm: thuiswerk + stad/dorp.
 • bekijk de resultaten die je krijgt, schrijf je in, of neem per telefoon of e-mail contact op met de aanbieder.
 • Mocht dit niet baten, Google dan als volgt: thuiswerk + provincie waar je woont. Je krijgt dan thuiswerkcentrales in de hele provincie. Ik zou dit pas doen als je niks anders kan vinden, aangezien je bij deze zoekopdracht ook thuiswerkcentrales vindt die ver van jouw woonplaats liggen.

  Uiteraard kan je voor het woord ‘thuiswerk’ in de zoekopdracht allerlei variaties bedenken. Bijvoorbeeld ‘thuis werken’,‘thuiswerk vacatures’,‘werken vanuit huis’ etc. Creativiteit levert vaak leuke resultaten op.

  Tip 3: Lukt het niet via Google, maak gebruik van vacature websites

  Mocht je na de bovenstaande tip toegepast te hebben nog steeds geen centrales/vacatures gevonden hebben, dan kan je nog proberen vacatures te zoeken via daarvoor bestemde websites. Denk aan: indeed.nl, jooble.org, adzuna.nl en nationalevacaturebank.nl.

  Tip 4: Blijf altijd goed opletten bij het inschrijven

  Zoals gezegd, moet je nooit geld betalen voor thuiswerk. Los daarvan is het zeer verstandig om altijd goed op te letten als je ergens je e-mailadres, telefoonnummer of andere persoonlijke gegevens achterlaat. Er zijn nou eenmaal veel malafide bedrijven actief (helaas). Een handige checklist die je kan doorlopen:

  • ziet de website er professioneel uit?
  • is er mogelijkheid tot contact (contactformulier, helpdesk, telefoonnummer)? Zo ja, wordt er snel gereageerd?
  • wordt vermeld wie/wat verantwoordelijk is voor de website (bedrijfsnaam, KvK nummer etc.)?
  • zijn er ervaringen op internet over de website/het bedrijf te vinden? Zo ja, wat wordt door anderen gezegd?
  • Uiteraard is dit geen uitputtende lijst; er zijn nog veel meer dingen waar je op kan letten. De bovenstaande punten zijn het belangrijkst.

   Tip 5: schrijf je in bij zoveel mogelijk thuiswerkcentrales bij jou in de buurt

   Het is raadzaam je in te schrijven bij zoveel mogelijk thuiswerkcentrales bij jou in de buurt. Ook centrales die iets verder van jouw woonplaats gevestigd zijn, kunnen jou een leuke thuiswerkbaan opleveren. Alleen inschrijven bij een centrale in jouw woonplaats is niet echt slim; je verkleint de kans op een baan dan significant. Aan de andere kant is een centrale die 100km van jouw huis te vinden is ook geen goed idee. Bij sommige thuiswerkbanen dien je namelijk dingen op te halen (bijvoorbeeld dozen). 100km heen en weer rijden is zonde van je tijd en geld.

   Tip 6: Laat je informeren over de wettelijke aspecten van thuiswerk

   Een belangrijke tip, is dat je altijd informatie moet inwinnen over de wettelijke aspecten van thuiswerk. Heb je bijvoorbeeld een uitkering? Welke gevolgen heeft het als jij met thuiswerk geld gaat bijverdienen? Los van het al dan niet hebben van een uitkering: welke gevolgen heeft thuiswerk voor de belasting? Hoeveel belasting moet je betalen? Dient de opdrachtgever die jou thuiswerkopdrachten geeft belasting in te houden of niet (loonheffing)? Dit zijn allemaal belangrijke vraagstukken. Zorg ervoor dat je de antwoorden hierop krijgt voordat je begint. Wat betreft de belasting kan je het beste op de website van de belastingdienst kijken of even bellen met de belastingtelefoon. Uiteraard kan je het ook aan een fiscalist vragen.

   Tip 7: realiseer je dat thuiswerk grillig werk is

   Een veelgemaakte denkfout is dat mensen het idee hebben dat ze elke week de hele week door thuis kunnen werken. Helaas is, zoals gezegd, thuiswerk razend populair en zijn de vacatures/banen schaars. Zorg er dus voor dat je naast thuiswerk nog andere mogelijkheden hebt. Ga bijvoorbeeld parttime in loondienst werken en parttime thuis werken. Op deze manier profiteer je optimaal. Het is natuurlijk nogal demotiverend om de helft van de week thuis te wachten op de volgende opdracht. Wil jij meer lezen over andere manieren om geld te verdienen, zowel online als offline? Bekijk dan de website Verdienjegek.nl eens. Je vindt daar meer dan 64 gratis methodes om geld te verdienen. Je kan daarnaast ook eens de website Snelgeldverdienen.be bezoeken!

   Tip 8: zoek niet alleen naar een bepaalde soort thuiswerk

   Thuiswerk komt in vele soorten en maten. Je kan onder andere kiezen uit: administratief thuiswerk, sorteerwerk, vouwwerk, inpakwerk, plakwerk, montagewerk en nog veel meer. Je ziet vaak dat mensen enkel een bepaalde vorm van thuiswerk willen doen, bijvoorbeeld inpakwerk. Uiteraard is dit niet zo slim. Wij raden je aan gewoon te zoeken naar alle vormen van thuiswerk. Hier zitten twee voordelen aan: (1) je hebt meer kans een thuiswerkbaan te krijgen en (2) het werk wordt leuker en gevarieerder. Stel je voor dat je elke dag spullen moet inpakken. Enkele weken kan dat leuk zijn, maar daarna word je er waarschijnlijk helemaal gek van. Als je elke week een andere taak hebt, verveel jij je veel minder snel. Tevens blijft je productiviteit hoog, zodat je meer geld kan verdienen.

   Tip 9: Wees zorgvuldig met de opdrachten

   Als je eenmaal een thuiswerkbaan hebt, is het van het grootste belang dat je zorgvuldig de opdrachten uitvoert. Als je het werk namelijk goed doet, is de kans groter dat je nog een keer een opdracht krijgt. Aangezien het aantal thuiswerkaanbieders beperkt is, vind je niet zomaar een nieuwe opdrachtgever. Zorg er dus voor dat je een goede indruk achterlaat!

   Tip 10: doe het werk met iemand samen

   Indien het een mogelijkheid is, kan het leuk zijn het thuiswerk met iemand samen te doen. Je kan dan allebei naar nieuwe opdrachten zoeken, zodat je sneller aan nieuw werk komt. Daarnaast wordt het werk gezelliger; je kan samen het werk verrichten. Nadeel is natuurlijk dat je de beloning moet delen.

   Tip 11: Let ook op advertenties in supermarkten

   Naast het zoeken van thuiswerk op internet, is het natuurlijk ook handig te zoeken op andere plaatsen. Kijk bijvoorbeeld op de prikborden in supermarkten of daar toevallig thuiswerk vacatures hangen. Alles is meegenomen!

   Tip 12: Vraag in jouw vriendengroep/kennissenkring naar thuiswerk

   Het is handig om ook in jouw vriendengroep/kennissenkring ‘een balletje op te gooien’. Vraag eens aan mensen die jij kent of zij toevallig een thuiswerkbaan weten. Als ze nee antwoorden, vraag dan of ze voor jou op willen letten. Op deze manier vergroot je de kans op thuiswerk omdat meerdere mensen voor jou aan het opletten zijn. Je kan niet alles alleen!

   Dit waren de thuiswerk tips alweer. Het belangrijkste aspect bij thuiswerk, of het nou om het werk zelf gaat of om het zoeken ervan, is geduld en doorzettingsvermogen. Wie zoekt zal vinden, wordt weleens gezegd. Bij thuiswerk is dat zeker zo. Verwacht niet binnen twee dagen aan de slag te kunnen. Soms kan het enkele maanden duren voordat je kan beginnen. Als je eenmaal bekend bent met de thuiswerkwereld, gaat het daarna vaak veel makkelijker.

   Meer informatie over thuiswerk?


   Bezoek Euroclix

   Schrijf een reactie

   Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden